Beschik jij over je eigen bedrijf met werknemers. Dan is dit een relevant artikel voor jou. Hier geven we jou tips voor het behouden van je top werknemers.

Tip 1 Zorg voor open en goede communicatie

Door op een open manier te communiceren naar je werknemers zorg je voor vertrouwen bij je werknemers. Open communiceren doe je door een goed functioneringsgesprek met je werknemers te houden. Dit is een open en gelijkwaardig gesprek tussen de leidinggevende en de medewerker.

Tip 2 Zorg dat je leuk en uitdagend werk bied

Leuk en uitdagend werk is een reden om te blijven voor een werknemer. Geef af en toe een leuk klusje weg en zo motiveer je hen extra en spoor je anderen aan om net zo goed hun best te doen. Geef je werknemers echter wel nog genoeg ruimte om werkzaamheden zelfstandig in te vullen.

Tip 3 Geef je werknemers erkenning en waardering

Als werknemer heb je graag het gevoel dat je dagelijkse inspanning er aan toe doet. Dit krijgen werknemers als ze hun prestaties terug zien. Maar ook door de prestaties te erkennen en waarderen krijgen ze dat. Wees dus niet te zuinig met een complimentje of een persoonlijk cadeautje, zoals een niet werk gerelateerde cursus.