Als ondernemer heb je het altijd druk en weinig tijd voor zaken die niets met ondernemen te maken hebben. Toch is het van groot belang dat je de administratie in orde houdt en het overzichtelijk kunt inzien. Veel ondernemers en ondernemingen hebben de administratie niet in orde en dit kan zorgen voor problemen. Heb je als ondernemer weinig tijd om dit zelf te doen, of te weinig kennis? Schakel dan een controller Nijmegen in, zodat je dit kunt uitbesteden en je tijd aan belangrijke zaken kunt besteden. Een financial controller is heel handig om te hebben binnen je onderneming. Maar wat is een financial controller? En wat doen ze precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je meer over te weten komt. Lees het daarom eens grondig door.

controller Nijmegen

Wat is een financial controller?

Een financiële controller is de Nederlandse vertaling voor financial controller. De financial controller analyseert financiële zaken binnen een onderneming. Ze stellen rapporten op en adviseren de Raad van bestuur over de zaken binnen de onderneming. Vaak werken ze op de financiële afdeling van een onderneming en zijn ze daar verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole. Ze zijn vooral bij grote organisaties te vinden, maar ook bij kleine ondernemingen zijn ze goed te gebruiken. 

Dit komt doordat ze onderzoeken en analyses uitvoeren waar je als ondernemer veel aan kunt hebben. Sta je voor een belangrijke beslissing en verwacht je een goed advies? Een controller Nijmegen kan onderzoeken of een bepaalde beslissing rendabel is, of juist niet. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de belasting juist wordt betaald en houden ze de administratie bij. Ze doen in principe hetzelfde als een accountant, maar doen ook nog extra taken die de accountant niet uitvoert. Wat doet de financial controller nog meer? Lees het hieronder grondig door.

Wat doet de financial controller precies?

Als financial controller ben je verantwoordelijk voor de accounting en voor externe rapportages. Hierbij is het opstellen van rapporten zeer belangrijk en moeten deze veel informatie bevatten voor het bestuur. Daarnaast is het controleren en opzetten van de jaarrekening van groot belang als financial controller. Een financial controller maakt ook vaak een begroting voor het nemen van een grote beslissing. Ten slotte, maakt de financial controller Kritieke prestatie-indicatoren. Hiermee kan de onderneming meten wat de groei is van de onderneming en bepaalde doelen halen. Zit je onderneming in de omgeving van Nijmegen? Schakel dan direct controller Nijmegen in.